Kobza Vajk Kvintett

Koncert címe | A kozmosz érintése

Célunk, hogy a műfaji besorolást hátra hagyva, izgalmas, ez idáig sosem hallott hangszereléssel újabb szintre emeljük az improvizatív, a pillanat emelkedettségében születő muzsikálást. 

Kobza Vajk Kvintett:  Bakai Márton – hegedű; Heidrich Roland – villanygitár; Kobza Vajk – úd, pszaltérium, baglama; Major Balázs – udu, ütőhangszerek; Pengő Csaba – nagybőgő

BIO: A  Kvintett formáció tagjai az “éteri muzsika” hazai nagykövetei, akik csöppet sem hétköznapi hangszerelésükkel és hangzásviláguk egyedülállóságával hívják fel magukra a figyelmet. Spontán létrehozott improvizációjukat a hermetikus látásmód öleli át. Már híre ment, hogy koncertjeiken az amúgy teljességében kísérletező, instrumentális, pszichedelikus vonalon mozgó muzsikájuk megismételhetetlen. Zenéjük tudatosan, a pillanatnyi ihlet oltárán születik. Egy másik időtlen valóság hangzásvilágát közvetíti felénk. Aki meghallgatja zenéjüket érzékelheti, hogy a keleti pengetős hangszerek, az atmoszférikus villanygitár, az agyagdob, a hegedű, a bőgő hangzása milyen, ezidáig sosem hallott új dimenziót nyit.

Bár a zenekar egyes tagjai már korábban is zenéltek együtt, a trió 2014-ben, az ötfős felállás pedig 2017 őszén alakult ki. (A Kobza Vajk Kvintett 2017 és 2019 között BOGA néven futott.)

Ajánlás: „Az együttes az ősi és a modern zenei stílusok elemeit jó ízléssel ötvözi, precíz, rendkívül igényes, újszerű, izgalmas hangzást teremtve. Az együttest alkotó muzsikusok mindegyike avatott mestere hangszerének és kiváló improvizátor.” – Szabó Sándor gitárművész, zeneszerző, független zenekutató

A Kobza Vajk Kvintett zenéjét ajánljuk szakrális terekbe, szabadtéri programokhoz, borfesztiválokra, különleges kulturális alkalmakra. Jazz, alternatív és világzenei műsorokhoz.

 

Koncertszervezés:

Gál Ágnes
booking & művészeti menedzser
juventus.production@gmail.com
+36 20 946 3702

2015 (c) Kobza Vajk - Minden jog fenntartva