Kobza Vajk Group

A műsor címe: Ada Kaleh felemelkedése

A koncert: Kobza Vajk bő másfél évtizede a hazai kortárs orientális – és az improvizatív világzenei színtér egyik legizgalmasabb előadója. Ezen formáció zenéjének metszéspontjában megtalálható a Közel-Kelet modális tradíciója, az európai dzsessz szabadsága, a régi korok dallamainak öröksége és a jelenkor új ösvényeket kutató kedve is. Víziója, hogy a műfaji besorolást hátra hagyva magasabb szintre emeljék a jelen pillanatában születő muzsikálást, melyet még izgalmasabbá tesz a nem mindennapi hangszerelés és a teljesen egyedi hangzásvilág. A koncerten Kobza Vajk eddigi lemezeiből is merít, miközben az elkövetkező dalok első hangjai is jószerivel itt csendülnek fel először. Előadásuk tudatos, páratlan utazás az ismerősként fogadott ismeretlenbe. Koncertjüket hallgatni olyan, mintha Ada Kaleh – az elsüllyedt al-dunai sziget – a habokból újra felemelkedne.

Fotó: Grúz Bence, 2024

A Kobza Vajk Group:

Fatou Gozlan : ney, tombak
Heidrich Roland : e-gitár, kütyük
Kobza Vajk : úd (arab lant), saz
Major Balázs : udu (cserépdob), ütőhangszerek
Murányi Norbert : perzsa szantúr
Pengő Csaba : nagybőgő

A kvartett műsorát ajánljuk: dzsessz-, pszichedelikus- és világzenei események mellé, szakrális terekbe, borfesztiválokra; igényes kulturális alkalmakra.

Megjegyzés: A koncert műsorideje: 60-70 perc (Ez igény szerint változhat). Optimális hangbeállás: 30 perc. A zenei előadás zárt, csendes térben érvényesül a legjobban, de megfelelő hangosítás mellett szabadtéren is kiválóan működik.

További részletekért (technikai rider, fellépési díj+útiköltség, egyéb) kérem, szíveskedjen felvenni itt (lásd lent) a kapcsolatot! Köszönjük!

Koncertszervezés:
Egy Könyv Lanthoz Való Produkció
booking & művészeti menedzsment
info (kukac) kobzavajk (pont) com
+36 20 230 44 71

 

Legutóbbi ajánlások, sajtóvisszhang:

,,A kreativitás időben és térben sem ismert határokat Kobza Vajk zenéjében, ahol kortalan párost alkotott a környezeti zaj a perzsa eredetű hangszerekkel.” – (Magyar Nemzet, 2023.03.14)

,,…mintha egy távoli naprendszer tradicionális zenéje lenne” – – (Magyar Krónika, 2023.03)

…meditatív és mély anyag, nagyon el lehet – és erősen ajánlott – benne mélyedni. – (ear.hu magazin, 2021.05.11)

„…egyszerre támaszkodik ősi hagyományokra és hoz létre új hagyományt.” – (Recorder, 2021.02.11)

„Nem csupán megjelent egy jó magyar lemez, hanem olyan lemez ez, amely a világon bárhol megállja a helyét…” – (Magyar Krónika, 2020.09.26)

 

2015 (c) Kobza Vajk - Minden jog fenntartva