Kobza Vajk & Sirokai Mátyás (Duo)

„Amíg a föld alszik” | költészet és zene

A műsorról: „Míg a föld alszik, nekünk utaznunk kell akkor is.” – írja Kahlil Gibran A próféta című művében, amely egyik inspirálója Kobza Vajk és Sirokai Mátyás közös estjének. Milyen dallamok segíthetik az utazást, és milyen szövegek az ébredezést, ha egyszer mi magunk is a föld álmai vagyunk? Milyen tájakra vezet a zene és a költészet, amelyekbe még behallatszik a sivatag éjszakai hullámverése? Kobza Vajk és Sirokai Mátyás a szúfi misztika visszhangjait megszólaltató kompozíciókkal és szövegekkel fogja színesebbé tenni a közös álmodást.

Sirokai Mátyás – bendir & Kobza Vajk – úd (arab lant)

Az előadókról:

Sirokai Mátyás (1982) Költő, zenész. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ütőhangszer szakán diplomázott, hat kötet szerzője, több mint tíz irodalmi blog és a FISZ könyvek szerkesztője.

Kobza Vajk (1984) Zenész. A régi korok zene-esztétikáját követve, a kortárs orientális zene hazai képviselője. Hazánkban javarészt a kevéssé ismert középkori, illetve keleti pengetős hangszereken játszik. Egyedi előadás módjával már elbűvölte Ankara, Isztambul, Berlin, München, Krakkó, Bécs és Salon-de-Provence zeneértő közönségét is.

A duó műsorát ajánljuk: szakrális terekbe, irodalmi tematikájú rendezvényekre, régi- és világzenei műsorok mellé, borfesztiválokra, vagy ünnepi-kulturális alkalmakra.

Megjegyzés: A koncert műsorideje 45-60 perc közötti (Ez igény szerint változhat). Optimális hangbeállás: 10 perc.

További részletekért (technikai rider, fellépési díj+útiköltség, egyéb) kérem, szíveskedjen felvenni velünk a kapcsolatot! Köszönjük!

Koncertszervezés:
Egy Könyv Lanthoz Való Produkció
booking & művészeti menedzsment
info (kukac) kobzavajk (pont) com
+36 20 230 44 71

2015 (c) Kobza Vajk - Minden jog fenntartva