Catalogus Artificium – KatArt II. | Memento Mori Művészportrék | (Benne: Kobza Vajk)
by on december 26, 2017 in Hírek

 

Gothic.hu: Újabb két esztendőben a 2014-től 2016-ig terjedő kiállítási időszakunk terméséből tíz alkotó 5-5 munkája és bemutatkozása lapozható végig a Catalogus Artificium második számában. Egyesületünkkel az Év Vége egyik ünnepe és ajándéka ez; átnyújatni tiszteletünk jeléül kiállítóinknak és tevékenységünk követőinek egyaránt.

…Az évek során bemutatott képkészítők túllépve tehát egy számukra messzemenően meghatározó zenei szubkultúra és a hozzá egyfajta szimbiózissal kapcsolódó támogatói kör korlátain, – túlzások nélkül megállapítva, hogy az egyesületnek köszönhetően – bátran kiléphettek az organizálatlan edomita királyságok területére. Ilyen formában a tárgyalt egyéniségekben bennrejtőző – fentebb már említett – nem feltétlenül adekvát rátekintő szemlélet és introvertált (jobb esetekben intuitív) gyökerű közvetítői magatartás profetisztikus üzenete szélesebb befogadói körhöz juthatott el.
Remélhetőleg, megtekintve a továbbiakban következő képanyagot, nem csupán egy újabb illúziót, egy – a határtalan fény bennünk rejlő szikrájával működésbe hozott – camera obscura általi csalóka haláltáncot fogunk látni, hanem a fátyol mögötti nagy szakadék (Halál-) Tudás-pillanatait illetve azok képekben tárgyiasított felvillanásait.

Letöltés PDF formátumban https://drive.google.com/file/d/1wT8EcQlgbaVf9c_0qe9mLuFX5-g2lS2-/view

A cikk itt jelent meg: http://gothic.hu/katart1
2017.12.26

2015 (c) Kobza Vajk - Minden jog fenntartva