2018-as számvetés!
by on január 20, 2019 in Hírek

Kedves Mind!

A január szinte észrevétlenül osont be a napjainkba és most azon kaptam magam, hogy már a közepe is elmúlt.
Ahogy tavaly, idén is úgy érzem, tartozom követőimnek, de leginkább magamnak egy visszatekintő összegzéssel 2018-at illetően, mert számos esemény történt a házam táján. A lényeges dolgok persze mindig a felszín alatt zajlanak, de egy-két jelentősebb pillanatot mindenképpen kiemelnék… Legfőképpen egyet, melyről sose gondoltam volna, hogy ekkora változó erővel bír; megházasodtam és fiam született. 
Az egész tavalyi év katartikus volt és az állandó alakulás jegyében telt. Hatalmas öröm, hogy megint mennyi mindent nem fogok megosztani veletek. 
De most vissza is kanyarodom a hosszú bevezető után a 2018-as év alkotói fordulópontjaira.

Év elején jó pár kiállításmegnyitón zenészként jelen voltam. Ennek kapcsán köszönetet mondok Weixelbaum Laura Official-nak, aki hűséges zenészkollégám, a láthatatlan ősvilág isteneinek hiteles hírnöke s nem mellesleg véleményem szerint korunk egyik legnagyobb művészeti-polihisztora. Köszönet a meghívásért jó barátomnak, Szűcs Noémi – Intuitív festészet, Theta Healing-nek, akinek festményei tapasztalatom szerint gyógyító erővel bírnak.

Márciusban nyílt a második önálló kiállításom „A világokat szülő látófa regéi” címmel, a Bp-i Macska-ban, a Memento Mori szervezésében. Hála és ezer köszönet Szelevényi Gellért-nek, aki támogatja és értékeli szellemi törekvéseimet, többek között kiállítás- és koncertszervezéssel. A kiállítás képeit itt lehet megtekinteni: https://bit.ly/2DpdArF
A kiállítás kapcsán egy cikk és egy interjú is megjelent Viczenti Mátyásjóvoltából a DRÓT magazinban. Hálásan köszönöm a megjelenési lehetőséget.
A cikk és az interjú itt olvasható: https://bit.ly/2AWvTmy

Két könyvborító elkészítése után folytatódott együttműködésem Zselenszky Official Tamás barátommal, akivel most először közös zenei úton haladtunk. A nem mindennapi, izgalmas eredmény meghallgatható a tavaly megjelent Filter Mudra I. lemezen Máni címmel, melyről az Aquarius KincseiFolyóiratban jelent meg ismertetés. A lemez itt megvásárolható: https://bit.ly/2U1fPH9
A szám pedig külön meghallgatható itt: https://bit.ly/2QYpV9H

A nyár nagyon sűrű volt, jó pár koncerten vagyunk túl a BOGA formációval és feltehetőleg az idei év sem lesz eseménytelen. Jó néhány állomáson közreműködött velünk megint Thomas Gundermann barátom, a marokkói duda fenegyereke Münchenből. A psy fesztiválosoknak sok esetben leesett az álla. Thomas jó példa, hogy nem csak az elektronikával lehet elszállni. 

2018 egyik nagy meglepetése volt számomra az, hogy kilenc év után először beadtam a derekam és szólókoncertet adtam egy igen jelentős eseményen, még pedig a Regejáró Misztrál fesztivál-on. A fesztivált mindig kellemes és családias szellemi légkör lengi körül. Szívből ajánlom mindenkinek, aki léleknemesítő és -emelő muzsikákra van ráhangolódva. Hálás köszönet a meghívásért és szervezésért Sándor Szabó mesternek és Heinci Mika-barátomnak. Áldás nektek!

Az ősz folyamán az összes eddigi lemezemet újrakeverte Roland Heidrich, melyért igencsak hálás vagyok. A remaszterelt lemezek pedig teljes egészében felkerültek a világhálóra, többek között a youtube-ra. Ez alkalommal némelyiknek új borítót is készítettem. Az eredmény itt látható és hallható: https://bit.ly/2Ke1yBH

Sajnos meg kell említenem, hogy a 2018-as év nemcsak egy új élethelyzet és az élet születését jelentette számomra. Megdöbbentő, hogy hányan költöztek át körülöttem a szellemvilágba, olyanok is, akikről biztosra vettem, hogy még pár évtized múlva is együtt beszélgetünk majd. Az átlényegültek között van nagyszülő, egy volt párom és közeli barátok is. Akárhol is vagytok a térben: áldás rátok!
Az ő emlékükre írtam az alábbi verset, ami itt olvasható: https://bit.ly/2FRuAZt

Idemásolom a tavalyi bejegyzés végét, mert a lényegisége változatlan:
Igyekszem a továbbiakban is olyan dolgokat teremteni, amelyek által lelkünk nemesebbé, szellemünk teljesebbé válhat. Amelyek segítik a bennünk élő örök Eredendő, a tiszta tudat felismerését.
Ha tudtok olyat, aki szerintetek szívesen hallgatná, olvasná, nézné munkáimat, akkor kérlek benneteket, ajánljátok számára az oldalamat!
Kívánok mindenkinek áldott, bőséges, egészséges és jelentőségteljes új esztendőt! Áldás minden érző lénynek!

Vajk

2019.01.20

2015 (c) Kobza Vajk - Minden jog fenntartva