Kobza Vajk Napfordulós mixe a HANGOVER-ben 444! 2019.12.22
by on december 22, 2019 in Hírek
Áldott Napfordulót minden érző lénynek!

Nehezebben induló délelőttökre szánt sorozatunk igen messzire és mélyre vezető válogatással jelentkezik, Kobza Vajk jóvoltából.

A pengetős hangszerek sokaságán játszó Kobza Vajk az arab lant, azaz az úd legismertebb hazai művésze, slow-folk hangulatú zenéjében az improvizáció épp úgy megjelenik, mint a régizenei hagyományok hatása. Nemrég nemzetközi remixszekkel megtámogatva jött ki épp egy új kislemeze, a többi alkotását pedig Youtube-on lehet fellelni. Minden további információért a honlapját, illetve a Facebook-oldalát ajánljuk.

 

A mai válogatás mellé kaptunk egy leírást is:

„A világunk mozdul, a Nap fordul. Az önzetlenül minket tápláló, ránk sugárzó égitest mindig mutatja utunkat és céljának mintája is itt él bennünk. Minden Napforduló: jel, üzenet. Aki kiszűri a zakatoló világ villódzó képeit, mesterséges vágyait, szalagon futó hamis istenképek gyári zaját: meghallja a bennünk élő Végtelen mondandóját. A természet szertartásai, az évkerék ciklikussága az embert befelé figyelésre és hallásra, a lelket látásra ösztönzi, miközben a minket körülölelő civilizáció a (m)értéktelenséget és a tompaságot célozza meg. E válogatással szeretném, ha mindnyájan közelebb kerülnénk valódi lényegiségünkhöz és a megszokott háttérzaj helyett valódi, lélekemelő zenei táplálékot kapjunk. Áldott Napfordulót minden érző lénynek!” – Kobza Vajk

Ezek pedig az elhangzó dalok:

Dave Lisik & Richard Nunns – The Watchers
Whirimako Black – Engari Te Titi
Brian Eno – Under Stars
Jan Garbarek – Rites
David Sylvian – The Healing Place
Iarla Ó Lionáird – I’m Stretched on Your Grave
Areni Agbabian – Patience
Kamilya Jubran – Rafif
Lena Willemark & Ale Möller – Sven I Rosengard
Jan Garbarek & Mari Boine – Evening Land
Stephan Micus – The Horses Of Nizami
Anouar Brahem – Astrakan Café 2.

 

Forrás: https://jo.444.hu/2019/12/22/aldott-napfordulot-minden-erzo-lenynek

2015 (c) Kobza Vajk - Minden jog fenntartva